Kinderen

Aanbod kinderenteken- en schilderlessen 


Heb jij een kind met een diepe passie voor tekenen en kunst? Een kind dat snakt naar een creatieve uitlaatklep en verlangt om gezien en begrepen te worden?

Dan zijn deze tekenlessen perfect voor hen!

Ik geloof in het creëren van een veilige en ondersteunende ruimte waarin elk kind wordt aangemoedigd om zichzelf te uiten, ongeacht hun vaardigheidsniveau.

Mijn doel met deze lessen is om elk kind te helpen zijn/haar unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen, en tegelijkertijd vertrouwen en vreugde te vinden in kunst.

Wat kunnen jullie verwachten tijdens deze lessen?

🌈 Stapsgewijze begeleiding bij het leren tekenen en verkennen van diverse technieken.

🌈 Aandacht voor individuele behoeften en gevoeligheden van elk kind.

🌈 Een positieve en ondersteunende omgeving waarin creativiteit wordt gevierd.

🌈 Het bevorderen van zelfexpressie, verbeeldingskracht en emotionele groei.

🌈 Vriendelijke groepsdynamiek om samen te leren en te groeien.


Dit gaat door in een kleine groep van maximum 8 kinderen dus plekjes zijn beperkt. Aarzel niet om contact op te nemen indien je kind hier graag aan wil deelnemen. Dit is geschikt voor kinderen van 5 t.e.m. 12 jaar. (laatste kleuterklas tot en met 6e leerjaar)


Prijs: €363 inclusief BTW per reeks van 10 lessen, al het materiaal is inbegrepen.

Data voor 2024: 20/1 - 27/1 - 3/2 - 10/2 - 30/3 - 13/4 - 27/4 - 18/5 - 25/5 - 1/6

Zaterdag van 15u. - 17u.

Voor september 2024, zet je nu op de wachtlijst zodat je er zeker bij bent. 


Getuigenissen over de lessen à la Vera

Tinneke schreef op facebook het volgende


Vera, jij bent een kei in je vak en hebt ook oog voor het kind zelf, waar op dat moment het kind emotioneel mee worstelt komt eruit tijdens de les ....en na de les ,happy Xander!


Runa schreef het volgende op facebook


Gisteren vernam mijn madammie dat haar tekenlessen voor de kerstvakantie afgelopen zal zijn!

Ze keek me heel verbaasd aan en zei: "Ik denk het toch niet hoor. Dat mag gewoon niet. Ik zal met Vera Beckx van Casa Natura praten en het wel regelen."

Oepsie, ze is echt enthousiast en een grote fan van haar tekenjuf!

Waarom?

Haar eerlijke antwoordt: Het is er super leuk, gezellig, ontspannen en fijn om daar te zijn, vooral omdat ik mezelf kan zijn...

Dus, zoek je nog een plek voor je creatieve kind waar kinderen, kinderen mogen zijn?

Gewoon contact opnemen met Vera!

Mijn naam is Vera, ik ben gediplomeerde coach, faalangst Warrior coach, paardenkracht voor pubers trainer, QST therapeut, NLP coach en creatieve therapeut. Ik begeleid ondertussen al jaren kinderen en volwassenen in hun persoonlijker groei. Deze training heb ik zo opgebouwd omdat ik merkte dat er in de pony power of paardenkracht voor pubers een stukje ontbreekt wat zo belangrijk is voor de kinderen. Ik merk dat faalangst een steeds grotere plek in neemt dus ik wil hiermee kinderen echt in hun kracht zetten en laten stralen.

Tem je faalangstmonster met paardenkracht


Wist je dat er 1 op 10 kinderen in de lagere school te kampen heeft met faalangst?
Dat wil zeggen dat je in elke klas 2 of zelfs 3 kinderen hebt met faalangst. Daar moet iets aan gedaan worden. Ik help kinderen hun faalangst aan te pakken.

Wist je dat faalangst op heel wat verschillende domeinen vat kan hebben?

Je kind kan op het cognitieve faalangst ervaren maar net zo goed op het sociale of het motorische.


Wat duidt er nu allemaal op faalangst?

Hoor je je kind zeggen ‘ik kan het niet’, ‘het lukt niet dus ik ga het niet nog eens proberen’.

Je kind stelt geen vragen als het iets niet begrijpt, het resultaat is nooit goed genoeg, buikpijn, hoofdpijn, buikpijn op zondag avond, zweten, dichtklappen bij een spreekbeurt, rood worden als een vraag gesteld wordt, niet naar school willen als het turnen is, een compliment aanvaarden is lastig, wachten op de bus is lastig,  ...

Het kan zijn dat je kind overdreven blijft studeren maar het kan evengoed zijn dat het kind echt helemaal niets meer doet omdat het toch nooit goed genoeg zal zijn.Ben jij zo zoekend naar oplossingen? Stop je zoektocht, je hebt het gevonden!  Tijdens deze training pakken we de faalangstmonsters aan van de kinderen. We gaan samen op zoek naar onze buddy en met de kracht van de paarden en elkaar zullen we die monsters verslaan.

Laat jouw kind zijn of haar eigen kracht ontdekken en het faalangstmonster overwinnen.


Hoe gaan we dat doen?

We werken met 5 thema’s. Ik ben gediplomeerd voor de paardenkracht voor pubers training en faalangst coach en faalangst warrior. Ik zet beide trainingen hier in om zo kinderen volledig te begeleiden. Ik miste een deel in de trainingen dus ik heb dat zelf aangepast naar een training die volledig op zichzelf staat namelijk tem je faalangst met paardenkracht.

 

🐴.  Thema 1: Nieuw in de kudde

Hier gaan we aan de slag met kennismaken. Hoe stellen we onszelf voor, wie zijn we, waar zijn we goed in. Hier zet ik ook in op talenten, waar mag ik trots op zijn. Waar ben ik goed in, dat gaan we onderzoeken in dit deel? Hoe zien anderen mij?

Hoe voel ik mij daarbij en wat doet het met mij?

🐴.  Thema 2: taal van de kudde

Hoe communiceren we? We weten nu waar we goed in zijn maar communiceren we dat ook? Hoe kunnen we dat inzetten?  

Hier maken we ook kennis met ons faalangstmonster. Met de gedachten die het ons geeft.

🐴.  Thema 3: ruimte in de kudde

We kijken naar ons eigen ritme, naar hoe we onze plek mogen innemen. Ons faalangstmonster krijgt hier nog meer duidelijkheid en we maken kennis met buddy.

--> deze 3 thema’s zullen we op dag 1 behandelen

 

🐴.  Thema 4: de kracht van de kudde

We zetten onze buddy hier echt in. We temmen ons monster en de kracht van onze gedachten leren we kennen. We leren om onze mindset van fixed naar open te zetten en helpen elkaar. Hulp vragen is een kracht!
De kinderen gaan hier echt zien dat ze samen met hun buddy, de paarden en elkaar echt wel wat kunnen veranderen. Dat hun monster minder kans krijgt en ze zich steeds sterker voelen.

🐴.  Thema 5: balans in de kudde

Tijdens dit thema kijken we naar wat ons nu uit balans brengt en hoe we die balans in onszelf terug kunnen vinden.
Als ik stress krijg, waar zet zich dat vast in mijn lijf? We leren dat herkennen en we gaan er dan mee aan de slag om het om te buigen. We zoeken naar wat ons terug in balans brengt en hoe we dat meer kunnen inzetten. Hoe we preventief voor onszelf kunnen zorgen zodat ons monster geen kans meer krijgt en buddy steeds meer van zich laat horen.

 

Dat is in een notendop wat we die twee dagen beleven.

EN! Er is een terugkomdag voorzien. Een moment dat de groep na een aantal maanden terug komt en elkaar kan vertellen hoe het gaat, hoe ze hun monster horen en buddy meer inzetten. Waar ze nog wat mee struggelen en dan pakken we die stukken samen nog aan. Want de kracht zit in samenwerken.


De kinderen krijgen ook een werkboek mee waarin ze kunnen werken en waardoor ze later thuis ook nog verder kunnen. Ouders krijgen zo ook extra tools in handen om hun kind nog verder te helpen.


De training voor kinderen van 6 tot 14 jaar biedt:

🐴 Kinderen leren waardevolle levenslessen van mijn prachtige paarden waarbij ze hun grenzen leren aangeven, hun communicatievaardigheden verbeteren en zelfvertrouwen opbouwen.

🎨 Via creatieve expressie ontdekken ze hun faalangstmonster en gaan ze dat te lijf. Vera is gediplomeerde faalangst Warrior coach. Emoties mogen geuit worden en omgezet worden in kracht.

🤗 In een ondersteunende en positieve omgeving worden vriendschappen gesmeed en sociale vaardigheden versterkt. Samen groeien is zoveel waard.


Vera is ervaren coach en zorgt voor een veilige en leuke omgeving waarin ze kunnen leren en groeien.


Wacht niet langer, laat jouw kind ontdekken hoe ze hun faalangst kunnen temmen en vol zelfvertrouwen sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Schrijf je vandaag nog in voor deze training en laat je kind de kracht van verandering ervaren!
Prijs: €295 inclusief BTW

Kinder(paarden)coaching


Hierbij wordt het paard, creativiteit, de natuur ingezet bij kinderen en jongeren die iets extra’s nodig hebben voor een evenwichtige psychische groei en ontwikkeling.

De kinderen zullen spelenderwijs ervaren en leren.

Contact met dieren werkt drempel­verlagend en is minder confronterend.

Kinderen met angsten, autisme, onrust, pestverleden, … kunnen hiermee erg ­gebaat zijn. Maar evengoed kinderen die wat tijd willen doorbrengen met paarden om socialer, assertiever of ­rustiger te worden.

Een paard is een spiegel en helpt zo jezelf te leren kennen.


Dit gaat door op woensdag namiddag, zaterdag voormiddag of op weekavonden zie agenda.


Prijs: €85 per sessie

Qigong sensorische therapie voor autisme, ADHD, HSP


Qigong sensorische therapie (QST). Ja een mond vol maar wat is dat nu juist?

Wel Qigong komt uit de Chinese geneeskunde en werkt op een holistische manier. 

Dr. Louisa Silva heeft deze vorm naar het westen gehaald om hiermee kinderen met sensorische problemen te helpen. Zij zag hoe effectief dit was voor kinderen met ASS, ADHD, HSP en het syndroom van down.

De sensorische gewaarwording van kinderen met autisme is vaak veel heftiger dan bij ons. Met de qigong sensorische massage ga je die sensorische gewaarwording neutraliseren waardoor kinderen tot groei komen. 

 

Letterlijk betekent Qigong werken met energie want QI= energie en gong= werken. We cultiveren levenskracht door oefening. 

 

De massage techniek werkt via de meridianen die in het lichaam lopen. Meridianen zijn eigenlijk banen in het lichaam die alles met elkaar verbinden. De massage bestaat uit 12 basisbewegingen die uitgevoerd worden op de kleren en we gebruiken een klop- en (diepe) drukbeweging. Dit aangepast aan wat het lichaam vraagt. Kloppen zorgt voor opheffen van de blokkades in het lichaam en het vrij stromen van energie. De drukbeweging, het duwen zorgt, door de diepe druk, ervoor dat het zenuwstelsel tot rust kan komen.

 

In de Chinese geneeskunde werken ze met wat goed gaat, net dat gaan we ook versterken met de qigong massage. En zeg nu zelf, wat is er nu fijner dan dat jij als ouder daarmee de verantwoordelijkheid kan in nemen, toch!

 

Wat erg fijn is aan deze therapie is dat na vijf maanden de stress van de ouders afneemt, de sensorische problemen verbeteren en de kinderen aanhankelijker worden. 

Het is een doorbraakmethode omdat het de eerste behandeling is die alle aspecten van autisme verbetert, het sensorische, gedragsmatige, taal en het sociale aspect. Het is ook de eerste behandeling die effectief is voor kinderen met een milde en ernstige impact van autisme

Wat is het niet? Een behandeling die autisme geneest!

 

Deze methode verbetert volgende mijlpalen in het zelfreguleren: slaap, spijsvertering, jezelf kalmeren en aandacht.

Vraag naar meer uitleg i.v.m. het traject want dit is op maat te bekijken per kind.

Meestal werken we met trajecten van 3 maanden van intensieve begeleiding. Wekelijks worden kind en ouder gezien en geholpen door de therapeut. Ouders gaan zelf elke dag mee aan de slag met het geven van de massage aan hun kind.


Vera behandelt kinderen met autisme, ADHD en HSP. We zijn bezig een groepspraktijk op te starten waarbij anderen ook kinderen met het syndroom van down zullen behandelen. 


'paardenkracht voor pubers' - 'pony power voor kids'

 

Een unieke training voor kinderen. Tijdens deze training leer je vaardigheden die goed van pas komen, NU en in de rest van je leven! De cursus is praktijkgericht en in de buitenlucht met inzet van paarden en pony's. Deze cursus wordt steeds gegeven door twee gediplomeerde coaches.

De focus ligt op DOEN - ERVAREN - LEREN

Het is een cursus van 5 lessen en een terug-kom-dag. De kinderen krijgen een werkboek.

prijs: €295

Pony power: van 6 - 10 jaar - paardenkracht: van 11 - 16 jaar.

'paardengewenning en natuurlijk rijden'


Hierbij wordt er aangeleerd hoe een paard communiceert. Hoe we een paard leiden. Er wordt de nadruk gelegd op ‘samen’ iets doen met het paard. Bij het natuurlijk rijden wordt er geleerd hoe je best zit, rijdt en hoe je een paard kan sturen om samen ergens naartoe te gaan. We beginnen steeds met oefeningen op de grond zodat je leert op de grond wat je moet doen op het paard.


Prijs: 10 beurtenkaart €399   VOLZET

'natuurbeleving' ouder-kind

Deze gaan door op vastgezette dagen voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. (wordt opgedeeld per leeftijdsgroep)


Kinderen leren al spelend de natuur kennen. Ze zullen door de juiste begeleiding en natuurlijke materialen tot spontaan natuurlijk buitenspel komen. De kinderen gebruiken al hun zintuigen om de natuur te ontdekken. Natuurlijk doen hun ouders lekker mee want er is niets fijners dan je verwondering te tonen aan je mama of papa. Pure quality time voor ouder en kind.

prijs: €25 (tweede kind aan €15) ouders mogen meedoen

Vooraf inschrijven!

'verbindende ouder-kind workshop'


Deze workshop kan zowel hier doorgaan als online. De online workshops gaan door 1x per maand en staan vast in de agenda.

De fysieke workshops hier op locatie gaan door op vraag of op vaste momenten, ook terug te vinden in de agenda.


prijs: vanaf €97

'kom in je kracht met paardenkracht' kamp


Dit gaat door in de paas- en zomervakantie. Het kamp wordt begeleid door Vera een ervaren paardencoach en Wouter een ervaren kinderbegeleider.

Voor kinderen van 9 tot 15 jaar. (kan verschillen mits overleg)


We zijn de hele dag buiten tussen en met de paarden. We leren over lichaamstaal, paarden verzorgen, leiderschap. We gaan het paard leiden vanuit het samen op weg gaan, wandelen, rijden vanuit ons centrum, we leren omgaan met energie en wat dit doet met de paarden en onszelf, het verschil tussen omgaan met je paard vanuit je kracht of vanuit macht.

prijs: zie agenda

 

'creatieve en inspirerende kampen'


Deze gaan door in de paas- en zomervakantie.

Voor kinderen van 9 tot 18 jaar. (kan verschillen mits overleg)


Er worden verschillende teken- en schildertechnieken aangeleerd in het atelier in de voormiddag.

In de namiddag trekken we er op uit om te tekenen en te schilderen naar waarneming in de prachtige omgeving van het Hageland.

prijzen: zie agenda

 

'natuurkamp'


Dit kamp gaat door tijdens de zomervakantie voor kinderen van de lagere school. Tijdens dit kamp worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de fauna en de flora.


We gaan aan de slag met en in de natuur. Voelen, ruiken, zien, horen, proeven, spelen, genieten, dieren verzorgen, bouwen, ...

Elk jaar in een ander thema.

Belangrijk voor dit kamp is snel erbij wezen dit zit elk jaar heel snel volzet.

prijzen: zie agenda

'verjaardagsfeestjes'

 

Dit is volledig op maat van de jarige en het thema wordt samen gekozen. Dit kan een combinatie zijn van alles wat je hierboven kan vinden. Creativiteit en natuur.

Verjaardagsfeestjes met de paarden erbij wordt niet meer gedaan, dit omdat ik zag dat de paarden hier geen plezier aan hadden.

 

prijzen: €17 per kind en minimum €195 per feestje.  

Getuigenissen Volgende review kreeg ik door van de mama van een kind in paardencoaching.

Voor ons zijn Vera, en de paarden, Rana en Jack een godsgeschenk!

We zijn jaren op zoek geweest naar de problematiek van onze zoon. Recent hebben de diagnose van ASS en ADHD bevestigd gekregen. Overal staan we op lange wachtlijsten om de juiste en aangepaste thuisbegeleiding te krijgen. Want het heeft een enorme inpact op ons gezin, op zijn zus, sociale omgeving, op school,..

Gelukkig waren we al gestart met individuele begeleiding bij Casa Natura.

Hier leert onze zoon omgaan met emoties, verwoorden van gevoelens, frustraties uiten, vinden van mentale en lichamelijke rust, leren grenzen aangeven, leren omgaan met de chaos in zijn hoofd, wat te doen in conflict situaties, leren omgaan met overprikkeling, smetvrees,..en zoveel meer!

Hij zet elke sessie stappen vooruit want de paarden Rana en Jack geven hem samen met Vera inzichten. Soms heel moeilijk voor hem maar noodzakelijk.

Jack is een speelse en nieuwsgierige deugniet die onze zoon leert om zijn grenzen te stellen, frustraties te uiten, emoties ervaren,…

Rana is een moedertje die hem een  geborgen, warme en veilige omgeving biedt.

Als hij op Rana mag rijden, kan hij de rust terug vinden en dat is zalig om te ervaren.

Ook bij de paarden is de smetvrees niet zo erg, hij kan zijn handen wassen al uitstellen.

En Vera is een expert in haar vak. Ze kan uit haar ervaringen en opleidingen ( + bijscholingen) de gepaste begeleiding bieden. Ze kan ons met  specifieke situaties, hulp bieden. Ze oordeelt niet maar luistert en rijkt oplossingen. Waar wij zoveel nood aan hebben, want soms weet je gewoon niet hoe je een probleem moet aanpakken.

Ik maak veel en graag mondreclame voor Vera. Iedereen is septisch en vraagt me : helpt dat wel? Zou je niet beter een psycholoog raadplegen. NEE…!! We hebben ervaring met psychologen, daar moest ik onze zoon telkens voor motiveren om te gaan. Bij Vera niet, wat zij kan verwezelijken is prachtig.

We hopen dus nog veel sessies te kunnen volgen. Zo leert onze zoon sterker in zijn schoenen staan, met zijn problematiek en in deze maatschappij. Ook wij, als ouders, voelen ons minder machteloos, en voelen ons hoopvol naar de toekomst. Hij krijgt aangepaste, unieke begeleiding!

Kortom, Casa Natura is een top team waarvan we zo blij zijn dat die op ons pad zijn gekomen!Celine T. schreef op facebook volgende review over het natuurlijk paardrijden

Een aanrader!
De paardengewenning is een zeer waardevolle aanvulling op rijlessen in de manège.


Wouter B. schreef op facebook volgende review over de natuurbeleving

Topervaring! Echt de moeite!


Evi D. schreef op facebook volgende review over de natuurbeleving

Zeker proberen!


Elisa L. schreef op facebook volgende review 

Wat doet Vera dat goed! Ze is een bruisend vat vol creatieve ideeën en energie. Goed met kinderen ...én volwassenen.

Ik kan Casa Natura alleen maar dik aanbevelen! 


Joke N. schreef op facebook volgende review over het 'kom in je kracht met paardenkracht' kamp

Het zijn super lieve mensen en paarden. Ik heb daar een mega leuk kamp meegedaan 😍 zeker een aanrader!


Hilde schreef op facebook het volgende

Onze dochters vonden het sprookjeskamp geweldig! Heel relaxed, vol creativiteit. Hier al kandidaten voor een volgend kampje.