Kinderen

Aanbod kinderenKinderpaardencoaching


Hierbij wordt het paard ingezet bij kinderen en jongeren die iets extra’s nodig hebben voor een evenwichtige psychische groei en ontwikkeling.

De kinderen zullen spelenderwijs ervaren en leren.

Contact met dieren werkt drempel­verlagend en is minder confronterend.

Kinderen met angsten, autisme, onrust, pestverleden, … kunnen hiermee erg ­gebaat zijn. Maar evengoed kinderen die wat tijd willen doorbrengen met paarden om socialer, assertiever of ­rustiger te worden.

Een paard is een spiegel en helpt zo jezelf te leren kennen.


Dit gaat door op woensdag namiddag of zaterdag voormiddag.


Prijs: €65 per sessie

'paardenkracht voor pubers' - 'pony power voor kids'

 

Een unieke training voor kinderen. Tijdens deze training leer je vaardigheden die goed van pas komen, NU en in de rest van je leven! De cursus is praktijkgericht en in de buitenlucht met inzet van paarden en pony's. Deze cursus wordt steeds gegeven door twee gediplomeerde coaches.

De focus ligt op DOEN - ERVAREN - LEREN

Het is een cursus van 5 lessen en een terug-kom-dag. De kinderen krijgen een werkboek.

prijs: €295

Pony power: van 6 - 10 jaar - paardenkracht: van 11 - 16 jaar.

'paardengewenning en natuurlijk rijden'


Hierbij wordt er aangeleerd hoe een paard communiceert. Hoe we een paard leiden. Er wordt de nadruk gelegd op ‘samen’ iets doen met het paard. Bij het natuurlijk rijden wordt er geleerd hoe je best zit, rijdt en hoe je een paard kan sturen om samen ergens naartoe te gaan. We beginnen steeds met oefeningen op de grond zodat je leert op de grond wat je moet doen op het paard.


Prijs: €30/uur

'natuurbeleving' ouder-kind

Deze gaan door op vastgezette dagen voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. (wordt opgedeeld per leeftijdsgroep)


Kinderen leren al spelend de natuur kennen. Ze zullen door de juiste begeleiding en natuurlijke materialen tot spontaan natuurlijk buitenspel komen. De kinderen gebruiken al hun zintuigen om de natuur te ontdekken. Natuurlijk doen hun ouders lekker mee want er is niets fijners dan je verwondering te tonen aan je mama of papa. Pure quality time voor ouder en kind.

prijs: €23 (tweede kind aan €15) ouders mogen meedoen

Vooraf inschrijven!

'intuïtieve creatieve ouder-kind workshop'


Deze workshop kan zowel hier doorgaan als online. De online workshops gaan door 1x per maand en staan vast in de agenda.

De fysieke workshops hier op locatie gaan door op vraag of op vaste momenten, ook terug te vinden in de agenda.


prijs: op aanvraag

'kom in je kracht met paardenkracht' kamp


Dit gaat door in de paas- en zomervakantie. Het kamp wordt begeleid door twee ervaren paardencoaches.

Voor kinderen van 9 tot 15 jaar. (kan verschillen mits overleg)


We zijn de hele dag buiten tussen en met de paarden. We leren over lichaamstaal, paarden verzorgen, leiderschap. We gaan het paard leiden vanuit het samen op weg gaan, wandelen, rijden vanuit ons centrum, we leren omgaan met energie en wat dit doet met de paarden en onszelf, het verschil tussen omgaan met je paard vanuit je kracht of vanuit macht.

prijs: zie agenda

 

'creatieve en inspirerende kampen'


Deze gaan door in de paas- en zomervakantie.

Voor kinderen van 9 tot 18 jaar. (kan verschillen mits overleg)


Er worden verschillende teken- en schildertechnieken aangeleerd in het atelier in de voormiddag.

In de namiddag trekken we er op uit om te tekenen en te schilderen naar waarneming in de prachtige omgeving van het Hageland.

prijzen: zie agenda

 

'natuurkamp'


Dit kamp gaat door tijdens de zomervakantie voor kinderen van de lagere school. Tijdens dit kamp worden de kinderen ondergedompeld in de wereld van de fauna en de flora.


We gaan aan de slag met en in de natuur. Voelen, ruiken, zien, horen, proeven, spelen, genieten, dieren verzorgen, bouwen, ...

Elk jaar in een ander thema.

Belangrijk voor dit kamp is snel erbij wezen dit zit elk jaar heel snel volzet.

prijzen: zie agenda

'verjaardagsfeestjes'

 

Dit is volledig op maat van de jarige en het thema wordt samen gekozen. Dit kan een combinatie zijn van alles wat je hierboven kan vinden. Creativiteit en natuur.

Verjaardagsfeestjes met de paarden erbij wordt niet meer gedaan, dit omdat ik zag dat de paarden hier geen plezier aan hadden.

 

prijzen: €12.5 per kind en minimum €80 per feestje.  

reviews Volgende review kreeg ik door van de mama van een kind in paardencoaching.

Voor ons zijn Vera, en de paarden, Rana en Jack een godsgeschenk!

We zijn jaren op zoek geweest naar de problematiek van onze zoon. Recent hebben de diagnose van ASS en ADHD bevestigd gekregen. Overal staan we op lange wachtlijsten om de juiste en aangepaste thuisbegeleiding te krijgen. Want het heeft een enorme inpact op ons gezin, op zijn zus, sociale omgeving, op school,..

Gelukkig waren we al gestart met individuele begeleiding bij Casa Natura.

Hier leert onze zoon omgaan met emoties, verwoorden van gevoelens, frustraties uiten, vinden van mentale en lichamelijke rust, leren grenzen aangeven, leren omgaan met de chaos in zijn hoofd, wat te doen in conflict situaties, leren omgaan met overprikkeling, smetvrees,..en zoveel meer!

Hij zet elke sessie stappen vooruit want de paarden Rana en Jack geven hem samen met Vera inzichten. Soms heel moeilijk voor hem maar noodzakelijk.

Jack is een speelse en nieuwsgierige deugniet die onze zoon leert om zijn grenzen te stellen, frustraties te uiten, emoties ervaren,…

Rana is een moedertje die hem een  geborgen, warme en veilige omgeving biedt.

Als hij op Rana mag rijden, kan hij de rust terug vinden en dat is zalig om te ervaren.

Ook bij de paarden is de smetvrees niet zo erg, hij kan zijn handen wassen al uitstellen.

En Vera is een expert in haar vak. Ze kan uit haar ervaringen en opleidingen ( + bijscholingen) de gepaste begeleiding bieden. Ze kan ons met  specifieke situaties, hulp bieden. Ze oordeelt niet maar luistert en rijkt oplossingen. Waar wij zoveel nood aan hebben, want soms weet je gewoon niet hoe je een probleem moet aanpakken.

Ik maak veel en graag mondreclame voor Vera. Iedereen is septisch en vraagt me : helpt dat wel? Zou je niet beter een psycholoog raadplegen. NEE…!! We hebben ervaring met psychologen, daar moest ik onze zoon telkens voor motiveren om te gaan. Bij Vera niet, wat zij kan verwezelijken is prachtig.

We hopen dus nog veel sessies te kunnen volgen. Zo leert onze zoon sterker in zijn schoenen staan, met zijn problematiek en in deze maatschappij. Ook wij, als ouders, voelen ons minder machteloos, en voelen ons hoopvol naar de toekomst. Hij krijgt aangepaste, unieke begeleiding!

Kortom, Casa Natura is een top team waarvan we zo blij zijn dat die op ons pad zijn gekomen!Celine T. schreef op facebook volgende review over het natuurlijk paardrijden

Een aanrader!
De paardengewenning is een zeer waardevolle aanvulling op rijlessen in de manège.


Wouter B. schreef op facebook volgende review over de natuurbeleving

Topervaring! Echt de moeite!


Evi D. schreef op facebook volgende review over de natuurbeleving

Zeker proberen!


Elisa L. schreef op facebook volgende review 

Wat doet Vera dat goed! Ze is een bruisend vat vol creatieve ideeën en energie. Goed met kinderen ...én volwassenen. Ik kan Casa Natura alleen maar dik aanbevelen! 


Joke N. schreef op facebook volgende review over het 'kom in je kracht met paardenkracht' kamp

Het zijn super lieve mensen en paarden. Ik heb daar een mega leuk kamp meegedaan 😍 zeker een aanrader!