dag retraite 9 mei

dag retraite

we vieren de lente

9 mei 2024 

10u. tot 16u. 

Tijdens deze dag retraite vieren we de lente.

We begeven ons in het cyclische en wat de lente met ons doet. Hoe we de energie van de lente kunnen pakken en meenemen in ons leven en onze onderneming. We vinden de rust in onszelf, we vertragen om van daaruit terug in actie te komen.

Ik, Vera Beckx, ben je gids op deze dag. Een dag doorspekt met zelfzorg, leven vanuit het cyclische, rust, creativiteit, beweging en nog zoveel meer. 

Wat zal je ervaren tijdens deze dag?


- Je ervaart rust in je lichaam en je hoofd.

- Je verbindt jezelf met wie je in essentie bent en hoe je dit verder kan ontwikkelen en inzetten.

- Je neemt echt de tijd voor jezelf en jouw potentieel. 

- Je ervaart hoe het mannelijke en vrouwelijke in jezelf zich manifesteert en hoe je dit kan inzetten. 

- Vastzittende emoties mogen loskomen zodat er weer ruimte komt. 

- Je ervaart de kracht van de natuur en hoe die werkt in jezelf. 

- Schilderen is een manier om contact te maken met je ziel en wat er daar leeft, ook dat zal je zelf ervaren.

- Je voelt wat het doet als je in een groep van gelijkgestemden kan verbinden en samen kan groeien.

- De paarden brengen inzichten en zorgen voor balans.

- De paarden zorgen ook voor balans in je hartritme en een hogere hartcoherentie (kort door de bocht wil dit zeggen dat je ademhaling en hartritme mooi samen werken). 
Hoe gaan we dat ervaren?


Dit wordt een combinatie van natuur, creativiteit en paarden. 

We beleven deze dag via energetische oefeningen, lichaamswerk, stilte, beweging, meditatie en creativiteit. Ons lichaam, mind en soul worden ingezet. 


We omarmen de hele dag de natuur en voelen de lente in ons lijf. Dat wil zeggen dat je zal zakken in je lichaam. Dit doen we met qigong en yoga oefeningen. Tijdens de stiltewandeling voelen we de stilte in onszelf en vinden we rust in ons lichaam en hoofd. 

De paarden brengen inzichten en zorgen ervoor dat we balans ervaren in ons lichaam. Het creatieve werk brengt ons nog een laagje dieper en legt een stukje van onze ziel bloot. Dit zorgt ervoor dat we mooi kunnen integreren wat de dag ons bracht.


Je mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf leren kennen en inzetten is zo helpend. Ook dat hoort bij het cyclische en het niet overhellen of doorbranden als je teveel in de doe modus komt of net toch in actie komen als je teveel in de ontvangende afwachtende modus zit. Er bewust van worden en deze beide energieniveaus in jezelf leren kennen en inzetten is super waardevol. 
De bijdrage  voor deze waardevolle dag is een sliding scale (naar wat jij kan bijdragen) tussen €115 en €175 inclusief BTW. Vanaf 6 personen gaat de dag retraite door. Geef deze dag cadeau aan jezelf! Een dag waarin je helemaal jezelf mag zijn en mag thuis komen in een groep van gelijkgestemden.Indien je graag wenst deel te nemen, schrijf je nu in!

Zodra de groep volledig is vraag ik om over te schrijven.De plek waar deze retraite doorgaat is een combinatie. Zowel mijn eigen plek als de mooie plek bij ons in het dorp. De foto verraadt het, het meer van Rotselaar. Natuurlijk ondersteun ik die dag met mijn thee die steeds mensen al in hun proces laat gaan nog voor we goed en wel van start gaan. Aangezien we samen in groep gaan en ons willen verbinden zullen we ook de lunch via potluck doen. Ieder maakt iets waardoor de groep ook verbonden is door onze kookkunsten (je mag ook iets kopen natuurlijk)

De eerste drie mensen die inschrijven krijgen een cadeautje thuis gestuurd. Een extraatje wat je nog meer kan helpen de lente te pakken.

Veelgestelde vragen

Waar gaat het door?

Bij Casa Natura

Demerstraat 11 - 3110 Rotselaar

Kan ik een factuur krijgen?

Dit kan uiteraard. De factuur wordt je binnen de week opgestuurd.


Ik ben bang van paarden, kan ik deelnemen?

Zeker en vast! Je zal zien dat de paarden je enorm veel brengen, zelfs als je niet bij ze gaat. En ik ben er zeker van dat je hart helemaal smelt bij mijn lieve oude Rana. Zij is een meester in rust en liefde.

Voor wie allergisch is, laat weten wat er kan.


Kan ik in de buurt parkeren?

Ja, geen probleem, ik voorzie plek.

Wat als het regent?

We zullen vaak buiten zijn, maar we kunnen ook binnen. Voorzie zeker aangepaste kledij.

Wat is een sliding scale als bijdrage?

Bij deze manier van betalen kan jij zelf aanvoelen wat jij kan bijdragen. Voor mensen die het financieel iets minder hebben is het bij deze toch mogelijk deel te nemen en mensen die wel het bedrag kunnen betalen zorgen zo mee voor de anderen. Zo is het voor mij energetisch in orde. Je kan dus zelf aangeven wat jij kan bijdragen aan deze dag. Tussen €115 en €175.